Badrum

Egen badrumsrenovering

Oavsett om man är van vid att bygga eller inte, är en badrumsrenovering i Stockholm en utmaning. För att man inte skall göra några större misstag är det viktigt att man läser sig till all information man kan hitta om hur ett badrum skall göras för att bli funktionellt. Hur skall golvets lutning se ut? Behöver man ha visst avstånd mellan ledningar och vägg? När skall man lägga tätskikt?

För att vara säker på att man har koll på det mest elementära och grundläggande innan man börjar, kan man ta kontakt med oss eller med en besiktningsman som har vana av att titta på badrum och göra utvärderingar. Givetvis kan man också gå igenom alla tips och rekommendationer som finns tillgängliga.

Innan man börjar bygga måste man kontrollera att allting man har tänkt installera i badrummet verkligen ryms. Det är inte omöjligt att man överskattat storleken på badrummet vilket kan innebära att man köper för stora kommoder eller badkar. Mät noggrant innan du gör några inköp. Det underlättar hela renoveringen.

För att ditt nya badrum ska bli precis så bra som du tänkt dig är det viktigt att planera noggrant, eftersom det tyvärr inte går att ångra sig i efterhand utan att börja om på nytt. Fundera därför i detalj på hur du vill att slutresultatet ska se ut.

Självklart är det minst lika viktigt för slutresultatet att anlita någon som kan badrumsrenoveringar. Här är vi helt rätt val, då vi är specialister på våtrum och dessutom erbjuder attraktiva priser.

renoverat badrum

Kan jag genomföra en badrumsrenovering själv i Stockholm?

Att genomföra en badrumsrenovering tar alltid betydligt mer tid, är svårare och dyrare än vad man tror – detta förutsatt att du vill göra allt jobb själv. Anlitar man oss så brukar både tidsram och den betalning man gjort upp om hållas till punkt och pricka förutsatt att inga extrema saker som ett läckande avloppsrör ställer till det.

Man ska också veta att man inte får göra allting själv heller – en badrumsrenovering innehåller ju ofta moment som att vatten och el ska dras och där måste man vara behörig och ha ett certifikat som visar att man får göra arbetet.  Något som de allra flesta människor inte har och därför faktiskt, enligt lag, måste anlita en firma som ordnar dessa saker åt en.

Och – har man då ändå tagit dit en firma för sin badrumsrenovering, varför då inte fortsätta och låta denna sköta allting? En badrumsrenovering är inte så dyr som man kanske tror – du får ju nämligen använda dig av ditt Rot-avdrag också och det minskar ju kostnaderna väldigt mycket. Bor du dessutom i en större stad som exempelvis Stockholm så kan du också utnyttja den extrema konkurrens som finns mellan firmor som är verksamma inom just områden som badrumsrenovering – på så sätt kan man nämligen ta in olika offerter och försöka använda sig av lite slipad taktik för att pressa det slutgiltiga priset nedåt.

Små och stora badrumsrenoveringar

Naturligtvis finns det ju även mycket som man kan göra själv också – allt beror på vad man menar med en badrumsrenovering. Har du en lägenhet Stockholm där du byter luckor i ditt badrum – ja, då kan man ju också säga att det även i viss mån har utförts just en badrumsrenovering. Men om man talar om det i stort så menar nog många att en badrumsrenovering innebär att man river ut allt – toalett, handfat, dusch, kakel och hyllor och därefter ersätter dessa med nya. En lägenhet i Stockholm måste alltså – i mångas ögon – totalt byggas om för att få gå under epitetet badrumsrenovering.

Det här ligger alltså lite i betraktarens öga och om man frågar en mäklare så skulle denna säga att vi hamnar någonstans mitt emellan och att det definitivt krävs mer än att riva ut ett skåp men betydligt mindre än att byta allting för att få säga att man genomfört en badrumsrenovering i sin lägenhet i Stockholm. Och då mäklare faktiskt har en ganska stor del att säga till om i detta ämne så får vi väl lite på dem också.

Antalet utförda badrumsrenoveringar har också ökat drastiskt på slutet och detta beror på att folk numera generellt har mer pengar att röra sig med – i synnerhet då i större städer som Stockholm. Man kan helt enkelt unna sig lite vardagligt lyx i sitt hem på ett helt annat sätt än vad man tidigare kunnat och här hamnar alltså en badrumsrenovering högt upp på listan. Det har också påverkats av tv-program och

 

Helhetsentreprenör inom bygg & måleri